CoffeeMeister

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Den ultimative guide til at navigere i den store kaffe verden

Kender du egentlig forskellen på de mange kaffe drikke? Ellers giver vi dig her en skøn vejledning, der kan hjælpe dig til at blive klogere på kaffe, men måske vi også kan vække din nysgerrighed på nye lækre varianter. 

Du ved sikkert hvilken kaffe du aller bedst kan lide, og du har sikkert også en bestemt kaffe du bestiller hver gang, men kender du i virkeligheden forskellen på de mange kaffe drikke? Det er enormt populært at drikke kaffe i alverdens forskellige afskygninger, og der er et hav af muligheder som ikke altid er til at finde hoved og hale i. 

Vi giver dig her en guide til, hvad forskellen egentlig er, på de mange kaffedrikke du helt sikkert kender navnet på, men måske ikke indholdet. 

Caffe latte

Det er jo en klassiker. De fleste kender den, og har helt sikkert også smagt den. Cafe latte er en mild kaffe med massere af mælk, som typisk serveres i et enkelt high ball glas. 

En Cafe Latte laves på 1/3 espresso shot, som er en stærk brygget kaffe, og 2/3 varm steamet mælk. 

I har måske set på et menukort at der står m. dobbeltshot eller endda trippelshot, det betyder at du kan få din cafe latte med en stærkere kaffe smag.

Espresso

Espresso er kendt som et opkvikkende shot som sætter skub i dagen, og giver et skud lynhurtig energi. 

Espresso stammer fra det italienske “Café espresso”. Espresso er en kaffedrik som er skabt under tryk. Det betyder altså at kaffen er brygget i en maskine hvor det kværnede kaffe er brygget under tryk, og dermed skaber en meget koncentreret kaffe. En espresso kan variere meget i smag, afhængig af vandet, maskinen, hvilke kaffebønner man bruger og hvor hårdt kaffen er stampet. En espresso har et gyldent skum lag på toppen også kaldet crema. 

Americano

En American er et fortyndet espresso shot, som giver kaffen en smag af traditionel kaffe men den samme styrke som et espresso shot. 

Cappuccino 

Er en italiensk drik som består af espresso, varm mælk og mælkeskum. En Cappuccino bygges op med espresso i  bunden, herefter den varme mælk og til sidst skal skummen på toppen. Du kan pynte din kaffe med lidt kakaopulver eller andet, det ser flot ud og giver lidt ekstra smag. 

Cortado

Er en meget populær kaffedrik i spanien og Portugal. Den er mindre end en cafe latte, og består af mere skum. Cartado bygger på iden om at servere et espresso shot hvor intensiteten er skåret ned med en smugle varm mælk. Det betyder altså at der er lige dele espresso og lige dele varm mælk i en Cartado.  Cortadoen skal serveres med espressoens crema på toppen, som en rigtig barista kan lave coffee art i. På den måde serveres en smuk og indbydende kaffedrik. 

Iskaffe

Iskaffe er en meget populær kaffedrik, især om sommeren, det er en forfriskende kaffe der kan laves med flere forskellige smage. De mest populære er iskaffe med karamel, vanilje og chokolade. Iskaffe er super nem at lave, du skal blot brygge din yndlingskaffe, i et stort glas. Det betyder ikke noget om det er filter kaffe, espresso shot eller om det er en kapsel kaffe, det skal bare være sort kaffe. Herefter fylder du glasset med isterninger og tilføjer din yndlings sirup smag, må vi foreslå karamel sirup fra Routin som giver den dejligste sødme til din kaffe. Top din drik med mælk og vula så er der serveret.

Café au Lait 

En café au Lait er en kaffe der serveres med en del kaffe og 3 dele varm mælk. På denne måde er en café latte meget nært beslægtet med den velkendte caffe latte. Denne er dog fransk og er lavet på frisk roaset kaffe bønner som males lige inden brygning, og serveres med varmet mælk, i stedet for teamet mælk

Filter kaffe 

Er den nemmeste og nok også mest anvendte slags kaffe i de danske hjem. Filter kaffe er inkel og lave og tager ikke mange sekunder. Vælg din yndlingskaffe pulver  og fyld din stempelkande med kogende vand, lad den trække et par minutter og tryk stemplet ned, så er der kaffe på få minutter. 

Som du nok kan læse dig ud af, så er der et hav af forskellige kaffedrikke. Måske vi har inspireret dig til at prøve en ny variant næste gang du skal på kaffe bar. 

Vi er i gavehumør

b2b kunde

Gratis gave til dig

 

Hos Coffeemeister får du fri fragt hvis du handler for mere end 449 kr.

 

Vi vil gerne forkæle dig lidt ekstra. Få en gave med hvis du handler for over 500kr. 

 

 

 

Skriv “Kaffe” i kommentarfeltet når du gennemfører din ordre.  

God shopping – Hilsen Louise, Cathrine og Kristina

Pop up for Cofeemeister

Bestiller du for over 449kr så giver vi fragten!

 

Vi tilstræber os på at alle ordrer sendes senest hverdagen efter du har lagt din bestilling. 

 

Typisk vil din pakke være fremme mellem 1-3 hverdage.

Vi vil gå langt for at glæde vores kunder. Og vi er derfor stolte af vores kundebedømmelser. 

 

Hvis du vil give coffeemeister en bedømmelse, eller læse om andres oplevelser – så kan du gøre det på vores facebookside eller følge linket her – TAK!

God shopping - coffeemeister