CoffeeMeister

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

10 facts om kaffe

De fleste af os drikker kaffe dagligt, men hvor meget ved vi egentlig om kaffe når alt kommer til alt? Vi har prøvet at samle 10 facts sammen til dig, som forhåbentligt kan gøre dig lidt klogere på kaffe.

devin-avery-5iRgh_G0eRY-unsplash
nathan-dumlao-Y3AqmbmtLQI-unsplash

1. Fungerer som smertestillende

 Forskere har undersøgt, hvorvidt kaffen er smertestillende. Det viser sig, at dem der til dagligt drikker kaffe, har mindre hovedpine end dem som ikke drikker kaffe. Så næste gang du har ondt i hovedet, så prøv med en kop kaffe inden du prøver med panodilerne.

craig-mckay-p3dGOGBFbP4-unsplash
k8-3bu6bvmZS5g-unsplash

2. En lækker frugt

 

Det er ikke mange der ved, at kaffebønnen rent faktisk stammer fra bær- røde bær. De røde bær bliver plukket og herefter tages kernerne ud og ristes, og vupti så har du en kaffebønne.  

3. Gror på træer 

Det giver måske sig selv, at eftersom kaffen stammer fra bær, så vokser de også på et træ – og det er rigtigt. Det mest udbredte kaffetræ kaldes arabica, det er her arabica kaffen stammer fra. Der findes kaffe træer i over 50 lande i verden, kaffe bliver hovedsageligt dyrket omkring ækvator på grund af det varme klima.

niko-photos-tGTVxeOr_Rs-unsplash
jason-thomas-f0cXTgaxysU-unsplash

4. Vi drikker mest

Drikker du meget kaffe? Svaret er formegentlig ja! Undersøgelser viser nemlig, at de skandinaviske lande er dem der drikker mest kaffe i verden. Det gennemsnitlige kaffeforbrug i året for en dansker er omkring 8 kilo kaffe – det er svarende til 3 kopper om dagen. De eneste lande der overgår vores kaffe drikkeri er Findland, Norge og Island.  

5. Kan holde i mange timer

Har du nogensinde oplevet ikke at kunne falde i søvn? – Så kan det sagtens være kaffens skyld. Kaffe virker nemlig opkvikkende og den opkvikkende effekt kan holde helt op til 5 timer. Så hvis du går i seng klokken 22 og ikke kan sove, så kan det sagtens være på grund af den eftermiddags kop kaffe, som du drak da klokken var 17.  

fadi-alagi-cGFRRlIFXos-unsplash
nathan-dumlao-6VhPY27jdps-unsplash

6. Siden 1600-tallet

Kaffen blev allerede fundet og ført til Europa tilbage i 1600-tallet. Dengang var kaffen  dog kun for de fine folk og ikke for hele samfundet – heldigvis har dette ændret sig.  

7. Vi foretrækker filterkaffe

I syden er det oftest en Caffé latte eller en cappuccino der er de mest populære, men har i Danmark foretrækker vi filterkaffen.
 

tyler-nix-ym51HT08PWw-unsplash
bernard-hermant-rfpSOlH1JlQ-unsplash

8. Kaffe zero

Det gode ved en helt almindelig sort kop kaffe er, at der er 0 kalorier i. Du skal altså ikke tænke på at skære kaffen ud af dit program, hvis du skal på kur. 
 

9. Mood swing


Koffein frigiver dopamin i hjernen, derfor kan kaffe også godt være med til at gøre os i bedre humør! Så hvis du har en dårlig dag på arbejdet, eller en morgen, hvor du har fået det forkerte ben ud af sengen, så er der en stor chance for, at kaffe kan hjælpe på det dårlige humør!

clay-banks-_wkd7XBRfU4-unsplash
nathan-dumlao-c2Y16tC3yO8-unsplash

10. Stiller din appetit

 

Kaffen kan  sagtens fungere som en hurtig snack. Kaffe er dæmper nemlig den sultfølelse vi kan have, det er også derfor man oftest føler sig mæt, når man har drukket en hel kop kaffe.

Vi er i gavehumør

b2b kunde

Gratis gave til dig

 

Hos Coffeemeister får du fri fragt hvis du handler for mere end 449 kr.

 

Vi vil gerne forkæle dig lidt ekstra. Få en gave med hvis du handler for over 500kr. 

 

 

 

Skriv “Kaffe” i kommentarfeltet når du gennemfører din ordre.  

God shopping – Hilsen Louise, Cathrine og Kristina

Pop up for Cofeemeister

Bestiller du for over 449kr så giver vi fragten!

 

Vi tilstræber os på at alle ordrer sendes senest hverdagen efter du har lagt din bestilling. 

 

Typisk vil din pakke være fremme mellem 1-3 hverdage.

Vi vil gå langt for at glæde vores kunder. Og vi er derfor stolte af vores kundebedømmelser. 

 

Hvis du vil give coffeemeister en bedømmelse, eller læse om andres oplevelser – så kan du gøre det på vores facebookside eller følge linket her – TAK!

God shopping - coffeemeister